In de "4 weken van idee naar product" laat @Erwin Blom zien hoe hij in Trello zijn ideeën zet. Inclusief de score voor haalbaarheid, potentie, schaalbaarheid etc. Trello is een puik stukje software maar persoonlijk hou ik er niet van om steeds teksten te kopiëren en plakken en om te moeten hoofdrekenen voor een eindscore. Computers zijn beter in rekenen dan ik. ;-)

Ik ben zelf een groot fan van Airtable dus ik besloot een Kanban brainstorm template in Airtable te maken. In deze template kun je ideeën toevoegen en een score geven op de vragen uit de cursus. De eindscore wordt automatisch berekend en de best scorende ideeën staan automatisch bovenaan in je kanban boards. Zie hieronder een overzicht van mijn Kanban board voor de eerste brainstorm rondom nieuwsbrief-diensten.

Je kunt deze hier bekijken en als je een Airtable account hebt, deze toevoegen aan je eigen Bases. Je ziet rechtsboven in het scherm de mogelijkheid om de template te copieren naar je eigen account. Verander linksboven de optie "Grid View" in "Brainstorm Scherm" en je ziet de Kanban velden. 

Gebruik je nog geen Airtable, dan kun je via deze link inschrijven en direct aan de slag.

Als je vragen hebt over de template of hoe je Airtable kunt gebruiken, laat het me weten! Ik help je er graag mee verder.